Надявам се никога да не се наложи да се включи

...
 Надявам се никога да не се наложи да се включи
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Не съм виждал такава София

 

Надявам се в никакъв случай да не се наложи да се включи армията. Това ще значи, че рецесията е овладяна “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов пред Нова телевизия.  „ Какво чакат като се включи армията? Никой не приказва тук армията да се включи с оръжия, да стреля, добави той.

Според него не е належащо към този миг да се постановат наказания за несъблюдение на възбраните по образеца на Гърция.

 „ За наша наслада времето ни оказва помощ “, уточни той. И подсети, че Министерство на вътрешните работи работи съгласно заръките на Националния щаб за битка с ковид, който насочва оферти за стягане на рестриктивните ограничения при нужда към Министерския съвет.

Според Ивайло Иванов Министерство на вътрешните работи си прави чудесно работата. „ Ние сме хората, които управляват тези ограничения. Достатъчно готови сме, само че въпреки всичко има нещо друго – те също са хора. Ние вършим всичко допустимо да изпълняваме служебните си отговорности. Смятам, че се оправят чудесно. Докога ще издържим – докато е належащо Искам да благодаря на всички “, съобщи Ивайло Иванов.

Той съобщи, че през уикенда Министерство на вътрешните работи се е пробвало да разпръсне хората, които са били из пътеките на Витоша, само че картината в София през днешния ден е радикално друга. „ От 20 година съм служител на реда в София, в никакъв случай не съм я виждал по този начин празна “, разяснява той.

Що се отнася до КПП-та на вход-изход на регионалните градове, Иванов съобщи: „ Хаос е обикновено да има, такова нещо не е правено до момента у нас. Мисля, че всички реагираха доста съответно и доста бързо. В момента, в който разбрахме, че се основава нервност за заявления за адрес, създадохме опция да се изтегли документът от Министерство на вътрешните работи “, изясни основният комисар.

23 КПП-та има в София, като са обхванати всички точки на столицата. Иванов разяснява, че селата към столицата също са били включени. Относно спазването на карантината измежду ромите той разяснява, че са помогнали рестриктивните дейности, както и и полицейското наличие. В тези махали има и посредници, които спомагат за възстановяване на организацията.

Главният секретар акцентира, че Министерство на вътрешните работи не дели кварталите на ромски или не, а на всички места има задоволително дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР